Társadalmi egyeztetésre került a Zöld Busz Program első elektromos meghajtású személyszállítási járművek beszerzésére és a kapcsolódó töltőinfrastruktúra kiépítésére szóló pályázati felhívása

2020.10.22 | Hírek

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) Klíma- és Természetvédelmi Akciótervének részét képező Zöld Busz Program első, környezetkímélő, klímasemleges, városi, elektromos meghajtású személyszállítási járművek beszerzésére és a kapcsolódó töltőinfrastruktúra kiépítésére vonatkozó, 4,2 milliárd forint keretösszegű támogatás pályázati felhívása elérhető oldalunkon társadalmi egyeztetés céljából. 

A pénzügyi támogatás igénylésére a 25 000 főt meghaladó lakosságszámú városok önkormányzatai, ezen városok helyi személyszállítási közszolgáltatói, valamint az ő konzorciumaik nyújthatnak be kérelmet. 

Az ITM által kidolgozott Nemzeti Tiszta Fejlődés Stratégia értelmében lépéseket kell tenni a közúti és vasúti közlekedés elektrifikációjára. A Stratégiában megfogalmazott célok megvalósulásához a tíz évnél idősebb életkorú közösségi közlekedésben részt vevő járműállomány cseréjére van szükség, törekedve a legalább 60 százalékos hazai hozzáadott érték elérésére, amely célzott iparfejlesztéssel biztosítható.  

Jelen Felhívást a Zöld Busz Program keretében az Innovációs és Technológiai Minisztérium Energia- és Klímapolitikáért Felelős Államtitkársága hirdeti meg a Zöld Busz Projektirodán keresztül. A támogatások lebonyolítását a Neumann János Közhasznú Nonprofit Kft.-n (a továbbiakban: Neumann) belüli Zöld Busz Projektiroda látja el. 

A tervezet szövege itt érhető el


(Zöld Busz Projektiroda)

.