Hamarosan indulnak a Zöld Busz Program első beszerzései

2020.10.16 | Hírek

Amint arról korábban már beszámoltunk, a kormányzat klíma- és természetvédelmi akciótervének részeként megvalósuló Zöld Busz Programban (a konzorciumban indult cégeket külön-külön számítva) összesen tíz piaci szereplő nyert minősített partneri címet. A résztvevő cégek, illetve konzorciumok listája szeptember végén vált hivatalossá (róluk és termékeikről ebben a cikkünkben írtunk korábban). A minősített partneri státuszt kapott buszgyártók, illetve -forgalmazók jogosultságot kapnak arra, hogy a program első lépéseként elinduló Zöld Busz Demonstrációs Mintaprojekt keretében bemutassák termékeiket a kijelölt hazai városokban. Ennek apropóján tartott ma sajtótájékoztatót az Innovációs és Technológiai Minisztérium, ahol Kaderják Péter energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár mutatta be a sikeresen pályázó cégeket és képviselőiket.

A Zöld Busz Mintaprojekt demonstrációs szakasza lényegében egy tapasztalatszerzési lehetőség az önkormányzatok, illetve az általuk megbízott szolgáltatók számára a villanybuszok üzemeltetése, infrastruktúra-igényének kialakítása, menetrendbe állítása terén. A Zöld Busz Projektiroda minősített partneri felhívására eredetileg nyolc pályázat érkezett, a konzorciumi partnerség révén tizenegy piaci szereplőt érintve, az értékelés során hét felelt meg közülük a követelményeknek. Minősített partneri címet kapott

a BM Heros LEK Kft., a BYD Electric Bus & Truck Hungary Kft. és a BYD Europe B.V. konzorciuma, a CS-Process Mérnöki Kft., az Electrobus Europe Zrt., az EvoBus Hungária Kereskedelmi Kft. és az Inter Traction Electrics Kft. konzorciuma, a Kravtex Kft. és a SOR Libchavy spol. s r.o konzorciuma, valamint a Prim-Vol Trade Kft., utóbbi a lengyel Solaris képviseletében.

A sajtótájékoztatón az államtitkár elmondta: a minősítési pályázat lezártával új mérföldkőhöz érkezett a projekt, ugyanis a debreceni bemutatkozás után kezdetét veheti a demonstrációs szakasz a program többi résztvevő városában is. A minősített partnerek a demonstrációs mintaprojekt kilenc helyszínén ingyenesen biztosítják azokat az elektromos járműveket, amelyeket az üzemeltetőknek és az utasoknak bemutatnak.

Kiemelte, szeretnék elérni, hogy a forgalomba álló autóbuszok minél magasabb hazai hozzáadott értékkel rendelkezzenek. Az elképzelés az, hogy hosszútávon ez a mostani 10-15%-ról 60% fölé emelkedjen, erősítve ezáltal a magyar gazdaságot. A hazai hozzáadott értéket jelentősen növelheti az elektromos autóbuszok egyik legfontosabb eleme, az akkumulátorpakk is. E téren fontosnak tartotta megjegyezni, hogy az elmúlt években több neves akkumulátorgyártó céget fogadott Magyarország, ezáltal fontos szerepet vállalva az elektromos járművek gyártásában. Hozzátette, hogy az ITM-en belül már megkezdték a magyar akkumulátor szövetség létrehozásának előkészítését, továbbá stratégiát, akciótervet dolgoznak ki arra, hogy a magyar akkumulátoripar szervesen tudjon kapcsolódni az európai akkumulátor-szövetségbe. Cél, hogy Európa ledolgozza hátrányát ázsiai és amerikai partnereivel szemben.

A projekt más területein is juthat szerep a magyar vállalkozásoknak, hiszen az autóbuszok üzemeltetése során szükség lesz a töltési infrastruktúra kiépítésére is. Itt egy külön minősítési pályázat várható a közeljövőben, ahol az államtitkár szerint számítanak a magyar cégek szakértelemére is. Ezen a téren a társadalmi egyeztetés már el is kezdődött. Az autóbuszok beszerzésére, illetve a töltőinfrastruktúra kialakítására a 10 éves program keretein belül a kormány becslései szerint 180 milliárd forint összértékű beruházásra lesz szükség. Első lépésként heteken belül elérhetővé válik a helyi közösségi közlekedést ellátó önkormányzatok és közszolgáltatók számára a Zöld Busz Program 2020-2021-es forrásainak kiosztását célzó pályázati felhívás, 4,2 milliárd forint keretösszegben. A kormány úgy számol, hogy az első évre szánt keret

40-50 darab elektromos autóbusz beszerzéséhez és a kapcsolódó infrastruktúra kiépítéséhez tud majd elegendő támogatást nyújtani.

Annak ellenére, hogy a minősítési pályázat csak nemrég zárult le, Debrecen, mint a demonstrációs mintaprojekt első állomása már túl is van az egy hónapos tesztfutáson: a helyi üzemeltető és az utazóközönség már megismerkedhetett az egyik minősített pályázó konzorcium (EvoBus/ITE) termékével egy Mercedes-Benz eCitaro demóbusz képében. A cívisvárosban tesztelt járművet nemrég mi is közelebbről szemügyre vettük. Debrecen számára a Zöld Busz Program finanszírozási alprojektjének részeként már egy 800 millió forint értékű támogatás is rendelkezésre is áll, amelyből a város legalább 12 darab tisztán elektromos hajtású autóbuszt szerezhet be hamarosan. A támogatás összege természetesen nem fedezi a járművek beszerzésének teljes költségét, a fennmaradó részt a városnak önerőből kell biztosítania. A demonstrációs szakasz következő állomása Békéscsaba lesz, ahol a nyitóesemény kedden zajlott le, egy Solaris Urbino 12 Electric tesztbusz pedig már meg is kezdte helyi próbafutását a Volánbusz üzemeltetésében. A mintaprojekt később Kaposváron, Kecskeméten, Zalaegerszegen, Nyíregyházán, Székesfehérváron, Esztergomban és  a Mátrai Erőmű térségében folytatódik.

(magyarbusz.info) 

.