Ismét elérhető a Zöld Busz Program autóbusz töltő-berendezés gyártók és forgalmazóknak szóló pályázati felhívása

2021.01.14 | Hírek

Folytatódik a Zöld Busz Projektiroda minősített töltő-berendezéseket gyártó és forgalmazó jegyzékének bővítése, a pályázati felhívás keretében az elektromos autóbuszok töltésére alkalmas, legalább 100 vagy 150 kW nagyteljesítményű egyenáramú töltő-berendezést forgalmazó cégek, cégcsoportok jelentkezését várják.

A felhívás követelményeinek eleget tevő gyártó és forgalmazó piaci szereplők lehetőséget nyernek töltőberendezéseik a Zöld Busz Mintaprojekt keretében történő hasznosítására.

A Zöld Busz Programot előkészítő Demonstrációs Mintaprojekt célja tapasztalat gyűjtés vidéki nagyvárosokban az elektromos autóbuszok üzemeltetése és beszerzése, az infrastruktúra-kiépítés és a járművek töltése terén.

A Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv részét képező kezdeményezés, új környezetbarát alapokra helyezi a városi tömegközlekedést, hozzájárulva Magyarország 2050-ig vállalt klímasemlegességéhez.

A pályázatok benyújtására a felhívás visszavonásáig van lehetőség. A pályázati felhívás a Zöld Busz Program hivatalos weboldalán érhető el.

.